menu

A hála - kitörés az egó csapdájából

| |


Van egy nagyon hatásos stresszoldó gyakorlat. Nem lehetsz olyan ideges, stresszes  vagy szorongó, hogy pillanatok alatt ne oldódhatnál föl. Amikor a hála érzetét megtapasztalod, amikor szívből-lélekből hálás tudsz lenni a létezésedért, akkor az egós zárkózottságod páncélja megreped, tágra nyilt kapuvá válsz, amelyen át hagyod magadba áramlani a teljes világot. Hálás vagy, s ezzel befogadod magadba a világot. Egós ellenállásod elillan, s betölti lényedet a tudatosság.

Próbáld csak ki:
Tárd szélesre a karjaidat, és végy egy mély lélegzetet. S ahogy a lélegzetet beszívod, érezd ahogy magadba szívod egyúttal a világot is. Érezd a hála érzetét. Akár hangosan ki is mondhatod: „Köszönök mindent. Hálás vagyok, hogy létezem. Örülök, hogy élek. Köszönöm!”
Nem kell tudd, hogy kinek köszönöd, nem kell feltétlenül Istennek vagy Univerzumnak nevezd. De ha vallásos vagy, s ez fontos számodra, akkor hálás lehetsz Istennek. Hálás lehetsz a Minden-ségnek, azért, hogy létezel.


Amikor a hála nemes érzetét érzed, akkor valami csoda történik benned és általad.

Lehetsz bármennyire is stresszes és szorongó, magadba zárkózott, picivé összezsugorodó, megkeményedett kérgű egó, a hála érzete pillanatok alatt ellazít, megnyit, tudatossá tesz téged. Az egyik pillanatban még ingerültnek érzed magad, feszültnek és idegesnek, a másikban hálát érzel, megnyílsz, tágra nyitod magad a világnak: hadd áramoljon beléd!

Amikor hálás vagy, akkor boldognak érzed magad. Jól érzed magad a bőrödben. Mindent, ami van, jónak és szépnek látsz és szívből-lélekből örömöd leled benne.
A hála ellazít, megnyit önmagadra és a világra, jelenlevővé tesz. Megízleled azt, ahogy a világ beléd áramlik, s te tudsz minderről.

Szívd be lassan a levegőt! Engedd, hogy mellkasod fokozatosan kitáguljon, s a levegő beáramoljon rajta keresztül. Szívd be olyan lassan és olyan finoman, mintha egy alig érezhető illatot szimatolnál. Szívd úgy, hogy az orrod elé tartott pihetoll meg se rezdüljön a lélegzésedtől.
Szívd magadba mélyre a levegőt, s vele együtt szívd magadba a világot. Tárd ki karjaidat és mondd: „Köszönöm, mindent köszönök. Hálás vagyok a létezésemért.”
Most! Tedd meg MOST! Légy hálás, s merülj bele a hála csodájába..

(Részlet Kery Ervin: "A tudatosság kézikönyve" c. könyvéből)

Könyveimet itt tekintheted meg.
Cikkeim szabadon megoszthatók a forrás megjelölésével.

               Oldal kedvelése: 

A szerzőről:
A tudat természetét kutatom közvetlen megtapasztalással s a felismeréseimről számolok be a cikkeimben, könyveimben. Bővebben rólam itt olvasható. Könyveim megtekinthetőek, megvásárolhatóak itt. Ingyenes kiadványaimra és hírlevelemre itt iratkozhatsz fel: